Bakmontert heis på MB Vito!

Om oss

Har selv som rullestolbruker erfart mangelfull, og lite tilgjengelige opplysninger om bygg og uteområder som er tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne.

På nettsiden "Bergen for alle" vil informasjon om Bergen med omegn, turer i fylket, noen byer i Sør-Norge, samt ett par turer til Sverige/Danmark være samlet på nettsiden. Har ved besøkene ikke benyttet målebånd, men dokumentert med bilder, bruk av elektrisk rullestol av type www.permobil.com, og bil MB Vito med bakmontert heis for å viser tilrettelegging, og tilgjengelighet.

R u l l e s t o l e n:

En rullestol, som i hovedsak er konstruert for bruk utendørs, skal klare stigninger på 10 grader eller 1:6 og hindre som er 10cm høye. For rullestoler til begrenset utendørsbruk, er kravet 6 grader eller 1:10 og hindre på 5 cm.

Selv om lysten er der og utstyret er på plass, er det viktig å ta seg tid til å lære seg hvilke muligheter og begrensninger du og rullestolen har sammen. Fordi vi har ulik vekt, balanse og muskelstyrke, vil rullestolene gi ulike bruksmuligheter. Det som er mulig for noen er umulig eller vanskelig for andre – selv med samme utstyr.

Muligheter og utfordringer i terrenget er den enkeltes ansvar å vurdere. Sjekk at batteriet er fulladet og at det holder hele turen. Husk at kjøring i terreng krever mer strøm enn gatekjøring og at det kan også oppstå tekniske feil. Mobiltelefon kan gi falsk trygghet, men kan være nyttig å ha med. Mange anbefaler å ha med en turvenn og å skrive eller gi beskjed om hvor turen går.

 

«Et bilde sier mer enn tusen ord»

Fokus har vært på tilrettelagt parkering, inngangsparti, uteområde, (om det er flatt/ujevnt/kupert), samt om dekke på turveier og stier er av asfalt, betong, sand, eller grus. Heis, handikaptoalett, kafe, plass i utstillinger mellom montere, og i publikumsrom forøvrig. Lagt inn kort beskrivelse etter besøkene. Faktaopplysninger, kart, bill.priser, åpningstider m.m. klikk på link til hjemmesiden til stedene som er besøkt. Bergensavisen laget reportasje om nettsiden:  www.ba.no/nyheter  03.des. (2010) som er FN's internasjonale dag for funksjonshemmede.

Klar med fotoapp
Enkel, men praktisk rampe